Kala-Kallen kalaherkut Ready to eat - Easy to cook
Etusivu Yritysinfo Tuotteet Yhteydenotto Verkkokauppa Suomeksi In english

Löylylohen tarina.

Maaliskuussa 1994 kalakauppias Raimo Vähäsarja törmäsi Savoon suuntautuneella myyntimatkallaan tarinaan kalamestarista, joka valmisti aidossa savusaunassa maailman parasta kylmäsavulohta. Saatuaan mestarin nimen selville hän hakeutui tämän oppiin ja perehtyi vaativan menetelmän saloihin.

Raimo palasi uusine taitoineen kotiin Kalajoelle, rakensi Päivi-vaimonsa kanssa savusaunan ja ryhtyi kylmäsavustushommiin. Kun ensimmäistä koe-erää vihdoin päästiin maistamaan, oli selvää, että Kala-Kallen Löylylohesta tulisi menestys. Ja kuinka ollakaan, jo seuraavana vuonna Löylylohi palkittiin Maakuntien parhaat -laatumerkillä. Mutta vaikka kaikki jo kehuivat Löylylohta, Vähäsarjat halusivat tehdä siitä vieläkin maukkaampaa. Niinpä vuonna 2009, uusissa tiloissa Pohja-Kalliokarin saaressa, he kehittivät ainutlaatuisen, uuden kylmäsavustustavan – molemminpuolisen savustuksen, jossa lohifileestä poistetaan nahka ennen savustamista. Siten lempeä, usean vuorokauden kylmäsavustus maustaa Löylylohen kauttaaltaan täyteläisellä savunmaulla.

Perheyrityksen tiimi on täydentynyt jo seuraavalla sukupolvella. Löylylohen, perinteisen kuivasuolatun graavilohen ja muiden Kala-Kallen kalaherkkujen tarina siis jatkuu – ja tämä tarina on aito, kuten tuotekin.


Päivi, Raimo ja Ryöpäs-savusauna.
Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.


Kala-Kallen kalaherkut, Vähäsarja Oy
PL 72, 85101 Kalajoki
p. 0400 291 099
http://www.kalakalle.com | kalakalle@kalakalle.com
Evästeet

Design by Donetti